Az amerikai Time magazin 1999 óta állítja össze éves „fontosemberes” listáját, a világ legbefolyásosabb alakjait soroló 100-as névsor 2024-es kiadásába pedig Max Verstappent is felvették.

A holland pilóta a 2015-ben indult Forma-1-es karrierje legjobb éveit éli, miután 2016 tavaszára a Toro Rossótól a Red Bull nagycsapatához került, minden egyes szezonban sikerült futamot nyernie, 2021 óta zsinórban három világbajnoki címet is behúzott.

A még mindig csak 26 éves holland eddig 57 futamgyőzelmet szerzett, máris a harmadik az örökranglistán Lewis Hamilton és Michael Schumacher mögött, tavaly ráadásul sosem – még Schumitól és Hamiltontól sem – látott fölénnyel, 22-ből 19 versenyt megnyerve szerezte meg harmadik bajnoki címét.

Bár a Red Bull-os és a hosszabb távú F1-es jövője is bizonytalan, többször utalt a korai kiszállásra, egyelőre egyértelműen a világ jelenlegi legsikeresebb sportemberei közé tartozik.

„Verstappen olyan magabiztos a volánnál, hogy legalább egy futamon még arra is képes volt, hogy fél szemét a pálya menti kivetítőkön tartva a mögötte zajló küzdelmet figyelje” – írta róla a Time sportújságírója, Sean Gregory.

Az idei lista 100 szereplője április 24-ére egy csúcstalálkozóra, május 15-én egy gálára is hivatalos – egyelőre nem tudni, Verstappen elmegy-e valamelyikre.

A Red Bull szupersztárja előtt eddig két F1-es versenyző került fel a Time éves listájára – nem nehéz kitalálni, hogy a már említett Hamiltonról és Schumacherről van szó. Az angolt 2020-ra, a német legendát 2005-re választották be az adott év legbefolyásosabb emberei közé.