Max Verstappen az utóbbi években egyértelműen helyet szerzett a Forma-1-es történelemkönyvek első oldalain. Háromszoros világbajnokként, a legdominánsabb szezon összehozójaként ez nem is lehet kérdés. Teljesítményét azonban „beárnyékolhatja”, hogy az utóbbi szezonokban gyakorlatilag nem volt valós ellenfele a Red Bull hollandjának, az emberek fejében pedig kialakulhat a kép, hogy őt csak és kizárólag a technika repíti – elfeledkezve például arról, hogy első bajnoki évében, 2021-ben kerék a kerék elleni csatát vívott Lewis Hamiltonnal.

Nemrégiben Alain Prost szólalt meg ebben a témában, amikor a Sports Illustrated felkérte arra, vesse össze az ő Ayrton Senna elleni párharcát a jelenkorral. „Ez más. Ma a nagy csapatokat inkább úgy alakítják, hogy van egy első és egy második számú pilóta, különösen Max és a Red Bull esetében. Szóval kissé eltér, de továbbra is azt gondolom, hogy

ha küzdenie kell az embernek a bajnoki címért 2-3 különböző csapattal, annak az értéke mindig jobb”– fogalmazott a négyszeres világbajnok.

„De ez mindig nehéz ügy. Max ettől még napjaink egyik legjobb versenyzője, talán a legjobb, ezt el kell fogadni” – emelte ki Prost, aki sajnálja, hogy sokan úgy fogják fel az egészet, hogy Verstappen pusztán az autónak köszönhetően nyer. „Ő is jelentős része a sikernek” – tette hozzá.