A nagy Red Bull-belharc kapcsán terjedtek korábban olyan értesülések, amelyek szerint Christian Horner csapatfőnök szívesen leigazolná Fernando Alonsót. Részben a spanyol tapasztalata miatt, részben azért, hogy – állítólag – így mutassa meg mindenkinek a csapaton belül, mennyire erős a pozíciója, és hogy bármit megtehet, amit csak akar.

Függetlenül attól, hogy elég furcsa ötlet lenne a Red Bull részéről egy 43 éves versenyző leigazolása, a Forma-1-ben valóban semmit sem lehet kizárni. Alonsóról is sokan mondják, hogy egy győztes autóért cserébe bármilyen szerződést képes lenne aláírni, az Auto, Motor und Sport szerint azonban ez nem feltétlenül igaz.

A lap átigazolási körképes cikkében arról írt, hogy Alonsónak legkésőbb két hét múlva választ kéne adnia arról, mit is szeretne csinálni jövőre. A németek pedig úgy tudják, Alonso nem nagyon szeretne úgy a Red Bullhoz igazolni, ha Max Verstappen lenne a csapattársa.

Ebben egyébként valahol lehet ráció: Alonsónak nem jönne jól, ha a győzelmek esetleges gyűjtögetése helyett úgy kellene visszavonulnia, hogy a nimbuszát megtépázva rendszeresen kikapna Verstappentől, vagyis számára kockázatot is jelentene egy ilyen átigazolás. Már ha egyáltalán igaz bármi az egészből onnan kezdve, hogy a Red Bullt érdekli Alonso, mert egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy leginkább a Japánban jól teljesítő Sergio Perezzel szeretne hosszabbítani a csapat.

Az Aston Martinnak ezzel szemben az A, B és C terve is Alonsóra épül, legalábbis Pedro de la Rosa, a csapat nagykövete és tanácsadója szerint. „Nem is fontolgatunk más lehetőséget, azon dolgozunk, hogy Alonso mindenképp maradjon” – jelentette ki de la Rosa.