Fernando Alonso – saját nyilatkozatai alapján – minden szezonban megfutja pályafutása néhány legjobb versenyét, így tett Szuzukában, a Japán Nagydíjon is, amikor végül a 6. helyen, a Red Bullok, a Ferrarik, valamint a mclarenes Lando Norris mögött futott be.

A frissített Aston Martinnal csapattársát újra látványosan verő kétszeres világbajnok az öndicséretbe csomagolva ugyanakkor a Mercedesnek is odaszúrt, úgy tűnik, a sokak által Lewis Hamilton lehetséges utódjaként számontartott spanyol nem igazán vágyik ahhoz a csapathoz.

„Az egyik legjobb futamom, az egyik legjobb hétvégém volt ez. Erős, kerek, nagyon egyben volt. Az edzésektől egészen a futamig az elmúlt egy év, de talán a karrierem öt legjobbja közé sorolnám. Persze láthatatlan marad majd, holnapra mindenki el is felejti, milyen hétvégém volt” – értékelte a szuzukai hétvégét a brit Sky Sportsnak, majd kérdésre a mercedeses átigazolás lehetőségére is kitért.

„Nagyon jól szórakoztam, ami nagyszerű. Szerintem az egyik legjobb hétvégém volt ez a versenyzés szempontjából, de így is 44 másodperccel a győztes mögött értem be. Ez nem valami vonzó. Majd meglátjuk, mi lesz.”

„Jó kérdés, hogy mi van az Aston Martinnal, az viszont egy másik, hogy a Mercedes így is mögöttünk volt, szóval az sem túl vonzó” – szúrt oda a 2014 és 2020 között domináló alakulatnak.