Nem tudta megismételni a tavalyi, kiváló szereplését a McLaren a Forma-1-es Japán Nagydíjon. Bár dobogóesélyes pozícióból várhatta a rajtot Lando Norris, a hosszabb etapokon jobbnak bizonyult a Ferrari versenytempója, így csak az ötödik helyen ért célba, míg csapattársa, Oscar Piastri a nyolcadik lett.

„Nehéz verseny volt, ez egyszerűen nem volt elég a Ferrarik ellen” – konstatálta a McLaren pilótája, aki különösen a gumikezelésre panaszkodott. „Kár érte, ugyanis nem a legjobb érzés, ha a harmadik helyről rajtolva hátrafelé lépdelsz. Olyan érzés, mintha vesztes csatát vívnál ezekkel a srácokkal, mert bennük sokkal több van.”

„A legjobb két csapattól eltekintve így is kihoztuk a legtöbbet a futamból. Megpróbáltuk, amit csak tudtunk, de a többiek hosszabb etapokat tudtak menni, azokat is képesek voltak elnyújtani, és így nehéz volt harcolni velük.”

F1: El akar beszélgetni a McLarennel Norris 2

Ezúttal sem maradt el az erős pontszerzés, de a Red Bull-lal és a Ferrarival szemben már kevés volt a McLaren. (Fotó: Bryn Lennon/Formula 1/Getty Images)

Norris a stratégiával kapcsolatban kiemelte, milyen jó munkát végzett Charles Leclerc, aki az egykiállásos taktikának köszönhetően a nyolcadik rajtkockából indulva végzett előtte – ugyanakkor a McLaren munkájával nem volt maradéktalanul elégedett.

„Lekövettük George-ot [Russell], amit szerintem nem kellett volna, ezt szóba is hozom majd a megbeszéléseken. Egy beszélgetést megér, mert jobb munkával akár a negyedik hely is elérhető lett volna, de tudom, hogy akkor és ott mindig nehéz meghozni ezeket a döntéseket” – magyarázta a Sky Sports F1-nek a 23 éves brit.

„A Ferrari egyértelműen előttünk áll, csakúgy, mint eddig egész évben. Nem is változtattunk semmin, szóval okunk sincs, hogy előrébb legyünk.”

Négy verseny után a McLaren stabilan őrzi a harmadik helyét a konstruktőri bajnokságban, míg az egyéni összetettben Norris és Piastri kettőse ennek megfelelően az ötödik-hatodik helyen áll.