Miután Lewis Hamilton a következő évre átigazol a Ferrarihoz, még az is előfordulhat, hogy egy újoncot ültet a hétszeres világbajnok helyére a Mercedes. Igaz, nem eszik annyira forrón a kását, főleg azóta, hogy a címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen neve is felmerült a csapatnál.

A Mercedes nem fogja elsietni Hamilton utódlását, így akár még a brackley-iek fiatal reménysége, Andrea Kimi Antonelli is képbe kerülhet. A Forma-2-ben versenyző, mindössze 17 éves olasz korábban az olasz és a német F4-es bajnokságban, majd a regionális Forma Alpine-szériában is nyert. Antonellit a Mercedes még 2019-ben karolta fel, és még ebben a hónapban elkezdik felkészíteni a királykategóriára.

Sajtóértesülések szerint áprilisban kétszer is a Mercedes Forma-1-es autóját fogja tesztelni az olasz tehetség.

A Motorsport.com úgy tudja, hogy Antonelli április 16-án és 17-én a Red Bull Ringen léphet pályára, ahol a Mercedes 2021-es autóját, a W12-t tesztelheti. Április 30-án, Imolában pedig a mostani szabályoknak megfelelő, 2022-es modellt is kipróbálhatja, amiről a RacingNews365.com számolt be – mint ismert, a szabályok értelmében kétévesnél fiatalabb autókkal nem tesztelhetnek a csapatok szezon közben.

Máris F1-es autóba ül a Mercedes csodatinije 2

Közel áll ahhoz Andrea Kimi Antonelli, hogy mély vízbe dobja a Mercedes. (Fotó: Mike Owen/Formula 1/Formula Motorsport Limited/Getty Images)

Antonelli abban a különleges helyzetben van, hogy a korábbi bajnoki sikerei révén már rendelkezik elegendő ponttal a Forma-1-es szuperlicenchez, addig azonban nem mutatkozhat be a versenysorozatban, amíg be nem tölti a 18. életévét. Erre augusztus végén kerül sor, így az első futam, amin rajthoz állhatna, az Olasz Nagydíj lenne. A veterán F1-es szakíró, Joe Saward a napokban azt fejtegette a blogjában, hogy az sem lenne ördögtől való, ha Antonelli már idén lehetőséget kapna a Williamsnél, ahogy annak idején George Russell, és még az év vége előtt menesztenék Logan Sargeantet.

Ha ez valósul meg, a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Antonellit csak 2026-ban léptetik elő a Mercedeshez. Egy korábbi nyilatkozatában Toto Wolff az olaszon és Verstappenen kívül Fernando Alonsót és Carlos Sainzot sorolta a Mercedes kiszemeltjei közé, vagyis négyük közül választhatják ki Russell leendő csapattársát.