A Red Bull ott folytatta a 2024-es szezonnyitón, ahol tavaly abbahagyta, Max Verstappen a második Sergio Perezt 22,4, a harmadik Carlos Sainzot 25,1 másodperccel megelőzve nyert. A futam után a háromszoros világbajnok holland versenyző, illetve Christian Horner csapatfőnök is arról beszélt, hogy a különbség nem valós, ennél közelebb vannak az ellenfelek.

Horner szerint jelentősen torzítja a végeredményt, hogy Bahreinben a szokásosnál hűvösebb volt, illetve az is szétnyitotta az ollót, hogy a Red Bull félretett egy friss lágy szett gumit az utolsó etapra. „Azon meglepődtünk, hogy mások nem tették ugyanezt” – fogalmazott Horner. „Noha az eredmény talán nem a valós erőviszonyokat tükrözi, domináns teljesítményt nyújtottunk.”

Verstappen szerint a bahreini pálya érdes felülete is a Red Bull kezére játszhatott a hétvégi szaúd-arábiai futamon, ahol simább az aszfalt, máris közelebb kerülhet a mezőny a Red Bullhoz.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint mindez csak porhintés. „Max nem egy másik ligában, hanem egyenesen egy másik galaxisban van. A teljesítménye rendkívüli” – mondta Wolff, akitől azt is megkérdezték, megnyerheti-e a Red Bull az összes futamot.

„Sajnos igen. El kell ismernünk, hogy a teljesítményük nagyon-nagyon erős, különösen Maxszal.”