Habár a szezonzáró Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon a Mercedes megőrizte a második helyét a konstruktőri bajnokságban, ebben inkább George Russellnek volt szerepe, aki harmadikként ért célba. A szezon Max Verstappen 19/22-es győzelmi mérlegével ért véget, erről itt írtunk:

Miután a szombati időmérőn kiesett a Q2-ben, Lewis Hamilton csak a kilencedik helyen fejezte be az év utolsó futamát, a hétszeres világbajnokot pedig az sem hozta lázba különösebben, hogy csapata lett a vb-ezüstérmes. „Nem különösebben” – vágta rá annak kapcsán, elégedett-e az eredménnyel.

Hamiltont ezután arról kérdezték, mit tud magával vinni a 2023-as szezonból, erre is szegről-végről válaszolt: „Nem túl sokat. Összességében ez nem volt egy túlságosan jó idény, úgyhogy a tényt, hogy túléltem. Leginkább erről szólhatott ez az év.”

F1: „Túlélte” az évet, de máris 2024 miatt drámázik Hamilton 2

Hamilton a Q2-es betli után két ponttal tudta hozzásegíteni a Mercedes a konstruktőri vb-ezüsthöz. (Fotó: Clive Rose/Getty Images)

Igazán vészjóslóan azonban arra a kérdésre válaszolt, ami azt firtatta, harcban lehet-e a Mercedes a világbajnoki címért 2024-ben.

Ezt most nem igazán tudom megmondani. Az, hogy a Red Bull 17 másodperccel nyert, miközben augusztus óta nem fejleszti az autóját, szerintem határozottan aggodalomra ad okot

– magyarázta a Sky Sports F1-nek a brackley-iek 38 éves versenyzője.

„Sok mindent tanultunk az autóról, úgyhogy innentől a csapaton múlik” – jegyezte meg. „Tudják, mi a dolguk, de hogy eljutunk-e addig, majd meglátjuk.”