Jó ideje nem titok, hogy a Red Bull kisebbik csapata, a faenzai AlphaTauri 2020 után ismét megújul, változik majd a tulajdonosi háttér, valamint az alakulat neve is.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az energiaital-gyártó ruházati márkájának helyét más divatipari szereplő, az Adidas vagy a Hugo Boss veszi át, ám az olasz Formu1a.uno értesülése szerint mégsem lesz így.

Hogy milyen nevet is kap a projekt, egyelőre nem tudni, de az interneten felbukkant már a Racing Bulls, valamint annak lehetősége is, hogy valamilyen formában visszanyúlnak a 2019-ig használt, vörös bikát jelentő Toro Rossóhoz.

Akárhogy is, nem kell már sokat várnunk a részletekre, ezt maga az AlphaTauri vezérigazgatója, Peter Bayer nyilatkozta a német Motorsport-Totalnak.

„A csapat identitása az lesz, ami a Toro Rosso lehetett volna, újra közelebb lesz a Red Bull családhoz. Persze a névadási jogot megszerző szponzor is megjelenik. Megváltozik a csapat neve, az identitása, a logó, minden, teljes átbrandelésről lesz szó. A nevet, az arculatot a partnerek határozták meg” – magyarázta.

Bayer azt mondta, két, egymással is szívesen együttműködő amerikai cég lesz a két fő tulajdonostárs/szponzor, a tárgyalások, megbeszélések igen gördülékenyen, termékenyen zajlottak, ráadásul sorjáztak a nagyobbnál nagyobb ötletek. „[Az amerikaiak] nagyban gondolkodnak, valószínűleg nagyobbakat mernek álmodni, mint mi” – jegyezte meg a CEO.