Idén először fordult elő, hogy Lando Norris nem fejezett be egy Forma-1-es futamot: a McLaren britje a Las Vegas-i Nagydíj 3. körében törte össze csúnyán az autóját.

A 24 éves pilóta akkor erőhatások érték a bukása során, hogy kivizsgálás céljából kórházba szállították. Azóta viszont bebizonyosodott, hogy Norrisnak nem esett baja, így el is hagyhatta a létesítményt.

Szokatlan kicsúszásának okára Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke világított rá: elmondása szerint Norris egy, az út közepén található bukkanó miatt veszítette el az uralmát az autója felett a 11-es kanyarnál.

„Van egy hupli azon a részen. Látható, hogy minden autó szikrázik, amikor átmegy rajta” – idézte Stella szavait a Motorsport.com. „Szerintem meglephette őt a bukkanó és a hideg gumik kombinációja, mindenesetre azt gondolom, ha továbbra is éjszakai versenyt akarunk itt rendezni, azt a buckát ki kell javítani. A gumik ugyanis hidegek, így a tapadásuk is mindig alacsony lesz, ami nagyon megnehezítheti azt a kanyart.”

Stella hozzátette, az ominózus részen korábban is tapasztaltak túlkormányozottságot, mégis biztos benne, hogy többen is fel fogják hívni a figyelmet a bukkanóra. „Több tényező is közrejátszhat. Talán Lando is feltételezte, hogy van elég tapadása. Ez azonban nagyon trükkös, és biztos vagyok benne, hogy ezt minden pilóta meg fogja jegyezni. Ezen muszáj lesz javítani.”

Rough day. Big impact. But feeling okay! Thanks for all the messages ❤️ see you next weekend

Közzétette: Lando Norris – 2023. november 19., vasárnap

Norris kiesése után a McLaren mindössze egy pontot mentett Las Vegasban a másik pilótája, Oscar Piastri révén. Ezzel azonban még változhat az állás a konstruktőri pontverseny negyedik helyéért vívott küzdelemben, az Aston Martin ugyanis a szezonzáró hétvége előtt 11 pontosra faragta a lemaradását.