A többszörös ralivilágbajnok apukával rendelkező ifjabb Carlos Sainz még 2015-ben, Max Verstappennel együtt mutatkozott be a Forma-1-ben a Red Bull kisebbik csapatánál, a Toro Rossónál, majd két évet a Renault-nál, újabb kettőt a McLarennél töltött el, mielőtt 2021-ben a Ferrarihoz került.

A spanyol a maranellói csapatnál hullámzóan teljesített eddig, voltak villanásai, de igazából csak utóbbi hetekben-hónapokban került ki az olaszok saját neveltje, Charles Leclerc árnyékából, idén ő törte meg Verstappen győzelmi szériáját, helyezésekben, pontokban is jobban áll a monacóinál.

Sainzot egyébként – ezen eredményektől függetlenül – már idén tavasszal hírbe hozták az Audi 2026-ban, a Sauber gyári csapattá való átalakításával létrehozandó F1-es projektjével, ám egyelőre nyitott a kérdés, hogy mihez kezd majd, amikor 2024 végén lejár a mostani, ferraris szerződése.

A spanyol nemrégiben így beszélt a továbbiakról:

„A jövőmről télen döntünk majd, bár mindenki tudja, mit szeretnék” – mondta azt sejtetve, hogy a ferraris hosszabbítást preferálná. „Egyelőre nem ültünk le tárgyalni, a szezon közben erre nincs idő, de nem a szándék hiányzik. De folyamatosan úton vagyunk, futamról futamra utazunk, szóval jelenleg az a legfőbb, hogy a legjobb eredményt hozzuk magunk és a Ferrari számára” – magyarázta.

„Miért is ülnénk neki a szerződési tárgyalásoknak, amikor télen négy hónapunk lesz rá? Nyilván az eredmények szempontjából erősebb időszakban jobb helyzetből tárgyal az ember, de nem hiszem, hogy az elmúlt futamok érdemben változtattak volna a hozzáállásunkon, mindkét fél tisztában van a kilátásokkal, lehetőségekkel” – folytatta.

Ahogy feljebb említettük, Sainz kívülről mostanáig amolyan Barrichellónak, Massának, alulértékelt második pilótának tűnhetett Leclerc mellett, de ő azt állítja, belülről szó sincs ilyesmiről:

„Őszintén úgy érzem, hogy értékelnek a csapatnál. Nem is tudom, minek írnak ilyesmiket a sajtóban. Minden idők legjobb csapatánál, a Ferrarinál vezetek, mégpedig azért, mert értékelnek ott. Azok, akiknek a véleménye számít nekem, az F1-es szereplők, a többi versenyző szerintem pont megfelelően értékel engem.”

Sainz jelenleg, hat fordulóval a szezon vége előtt 155 pontjával az 5. helyen áll a bajnokságban, 24 egységgel honfitársa, az Aston Martin-os Fernando Alonso mögött, 15 ponttal saját csapattársa, Leclerc előtt.