Mindössze egyetlen lövésük maradt a Ferrari versenyzőinek a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszában. Szuzukában ugyanis olyan mértékű a gumikopás, hogy a legtöbb lágy gumit már a korábbi szegmensekben kénytelen volt felhasználni a csapat.

Bár a Red Bull – pontosabban Max Verstappen – a maranellóiakat is alaposan elpáholta, az osztrák csapat egyik pilótáját, Sergio Pérezt megverte Charles Leclerc, és negyedik lett. „Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, mert úgy gondolom, nagyon jó kört raktam össze, nem sok maradt benne. Kicsit kár, hogy csak a negyedik helyre volt elég” – idézte a monacói szavait a Motorsport Week az időmérő után.

„Lenyűgöző érzés [Szuzukában versenyezni – szerk.], de kissé csalódást keltő, amikor egy nagyon jó körrel a negyedik vagy, hét tizedmásodperces lemaradásban. Sokkal élvezetesebb lenne, ha a legjobb pozíciókért harcolhatnánk.”

F1: Csalódás Leclerc-nek a negyedik hely 2

Charles Leclerc (Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images)

„Óriási azonban a szakadék a Red Bullhoz képest, nagyon ráfeküdtek erre a hétvégére. Már az első edzésen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy sok munka vár ránk, különösen az első szektorban, ahol a legtöbb időt veszítjük valamiért” – konstatálta Leclerc. Meglátása szerint Pérez sokat fog javulni vasárnapra, ugyanakkor versenykörülmények között a Ferrari harcban lehet a szombaton remekelő McLarennel.

„Versenytempóban a McLaren sokkal közelebb lesz hozzánk, de valószínűleg lesz mozgásterük, így nehéz lesz megelőzni őket, hacsak nem tesszük meg a rajtnál, vagy stratégiából” – tekintett előre a vasárnapra.

Az előző hétvégi Szingapúri Nagydíj győztese, Carlos Sainz a másik Ferrarival a hatodik helyről vághat neki az 53 körös távnak.