Ahogy a Vezess is megírta, szeptember elején a Red Bull a Nürburgringen, még pontosabban a 20 km-es Nordschleifén tart F1-es bemutatót, melyen az energiaital-gyártóhoz 9 év után visszatérő Sebastian Vettel a 2011-es bajnoki autójával, míg Daniel Ricciardo a 2012-es RB8-assal lép pályára.

A Kanadai Nagydíj csütörtöki sajtónapján kiderült, hogy a Red Bull kétszeres címvédője, Max Verstappen is örömmel futott volna neki a Zöld Pokolnak, ám erre azonnal nemet mondott az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko.

„Én szerettem volna részt venni, de Helmut nem engedte. Tudta, hogy igyekeznék feszegetni a határokat. Imádnám” – idézte a Motorsport.com a hollandot.

„Nem akartam felesleges balhét. Hallottam, hogy lesz ez a dolog, Helmut is ott ült, amikor szóba került, és rögtön mondta is, hogy nem, nem, nem, te nem veszel részt!” – folytatta.

Verstappen maga is elismerte, hogy jól gondolkodott a főnök, tényleg nyomná neki, ha lehetősége lenne, megpróbálná megdönteni a pályacsúcsot.

„Biztosan megpróbáltam volna. Persze ahhoz rendes gumik kellenek, nem demóabroncsok, az meg nem engedélyezett. És rizikós is ott vezetni, nyilván attól is függ, hogy találja el az autó a korlátot. Mondjuk sosem az a cél. Remélhetőleg egyszer azért nekifuthatok. Nyilván F1-es autóval lenne a legmenőbb, de ha azzal nem lehet, talán majd egy GT3-assal” – magyarázta.