A japán Bridgestone 1997 és 2010 között vitt gumiszállítói szerepet a Forma-1-ben, előbb a Goodyear, majd a Michelin riválisaként, az utóbbi 2006. végi kiszállását követően, utolsó négy évében kizárólagos partnerként.

2011 óta a Pirelli az F1 egyedüli szállítója, legutóbb a 2020-23-as tendert nyerte meg (később ezt a nagy szabályváltoztatási csomag egyéves csúsztatása miatt 2024-ig meghosszabbították).

Akkor a koreai Hankook pályázott az olasz gyártó mellett, és úgy tűnik, most is lesz ellenfél: a Motorsport.com értesülése szerint a Bridgestone adta még le a jelentkezését a 2025-27-es időszakra a május 15-i határidőig.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan még nem közölte, ki, kik jelentkeztek, és amúgy is, egyelőre csak az első körnél tart a kiválasztás, mely arról szól, hogy a sportágat felügyelő szervezet műszaki és sportszempontból alkalmasnak találja-e a jelentkezőket.

Ha ezt az akadályt sikeresen veszi a pályázó gumiszállító – ami mind a Pirelli, mind a Bridgestone esetében borítékolható –, a Forma-1 jogtulajdonosa kezd majd tárgyalásokba a jelentkezőkkel, a végső kiválasztás akkor történik meg.

A Motorsport.com megkeresésére a Bridgestone nem cáfolta, de nem is erősítette meg az F1-es jelentkezést.

„A Bridgestone több mint 60 évre visszanyúló motorsportos örökséggel rendelkezik, és továbbra is keresi a fenntartható globális motorsportos szerepvállalás lehetőségeit. Ezzel együtt ugyanakkor konkrétan nem szeretnénk nyilatkozni egyetlen kategóriáról sem” – idézte a szakoldal a japán gyártó szóvivőjét.