A Mercedes átalakított, immár oldaldobozokkal is rendelkező autóját övezi eddig a legnagyobb érdeklődés a Forma-1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén. A megújult W14-es kapcsolatban pozitívak voltak a csapat benyomásai, az eredményeken viszont ennek egyelőre nem igazán van látszata, mivel Lewis Hamilton a hatodik helyre kvalifikált a szombati időmérő edzésen, két pozícióval megelőzve csapattársát, George Russellt.

„Utoljára talán 2007-ben és 2008-ban, illetve a Forma-3-as éveimben élveztem ennyire ezt a pályát” – kezdte pozitív felütéssel a nyilatkozatát a hétszeres világbajnok, hozzátéve, hogy egyébként is kedves helyszín számára a hercegség. „Jól sikerült a második, majd a harmadik szabadedzés is, de a harmadik edzés közben változtattunk, ami nem érződött annyira jónak, viszont gyorsabbak voltunk a középső szektorban, míg az elsőben és az utolsóban lassabbnak” – összegezte hétvégéjét a brit.

Meglepő módon azt is bevallotta Hamilton, hogy őt terheli a felelősség, amiért a beállításokkal rossz irányba indultak el az utcai pályán. „Az autó kezelését ezután nehézkesnek éreztem, a gumik felmelegítésével küzdöttem. Tudjuk, mi ennek az oka, és hoztam egy döntést, bár mindenki ellenezte, ez pedig valószínűleg még nehezebbé tette a dolgot” – mondta a Sky Sports F1-nek.

F1: Hamilton döntése hátráltatta a Mercedest 2

Lewis Hamilton (Fotó: Dan Mullan/Getty Images)

„Végül egy nagyon jó kört mentem, és azt hiszem, ez volt a leggyorsabb, amire képes az autónk. Egy tökéletes világban talán még egy tizedmásodperc lenne benne. Azért viszont hálás vagyok, amiért távol maradtam a falból.”

A Mercedes fejlesztései kapcsán szintén pozitívan nyilatkozott a 38 éves versenyző. „Határozottan úgy érzem, hogy jó irányba haladunk. Nem gondolom, hogy az autóról, illetve az olyan fejlesztésekről, mint az új oldaldobozok, teljesebb képet kapunk, mielőtt eljutunk Barcelonában, ahol meglátjuk majd, hogy jobban élni fog-e az autónk” – tekintett előre a bajnokság negyedik helyezettje.