A Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki napjának egyik legmeglepőbb híre az volt, hogy Lewis Hamilton megvált attól az Angela Cullentől, aki a versenypályákon gyakorlatilag állandó kísérőjévé vált a hétszeres világbajnoknak. A tréner és a 38 éves versenyző a közösségi médiában szépen váltak el egymástól, de egybehangzó értesülések szerint Hamilton tett pontot a kapcsolat végére.

A találgatásokat maga Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megerősítette. “Angela régóta a banda része volt. Egyetlen csapat – legyen az akár egy szűkebb kör, vagy egy szélesebb csoport – sincs statikus helyzetben, melyet be lehet fagyasztani. Emberként ugyanis mindannyian fejlődünk.”

“Fejlődünk szervezetként is, és ha a dolgok nem működőképesek többé, akkor őszintének kell lennünk és változásokat kell hozni” – magyarázta az osztrák szakember. “Ha ez a döntése, abszolút támogatni fogjuk őt ebben, bármilyen irányba is akart menni” – célzott egyértelműen Hamiltonra Wolff, a beszélgetésben hímnemű névmást használva.

Wolff ezen utalását leszámítva nem mondott többet a váltás okairól, viszont nem ment el amellett, amit a hölgy tett sikereikért. “Angela mindig is az istálló kabalája lesz. Ő az egyetlen, aki hangosabb egy beindított autónál is” – viccelődött a csapatfőnök.