Azok után, hogy lebuktak, nem jelentett meglepetést, hogy a Red Bull New York-i nagyszabású eseményén bejelentették, hogy 2026-tól a Ford lesz a motorpartnerük. Kicsit azért csavartak a dolgokon: a magyar idő szerint háromtól kezdődő bemutató előtt fél órával már hivatalossá vált a Ford F1-be érkezése, így rövid ideig egyedül fürdőzhettek a figyelemben, mielőtt a partnerkapcsolatot a felek megerősítették: a kapcsolat a Red Bull mellett az AlphaTauri motorellátására is kiterjed 2026-tól legalább 2030-ig.

„A Ford visszatérése a Forma-1-be a Red Bull oldalán arról szól, hogy vállalatként merre tartunk – az egyre inkább elektromos, szoftveresen definiált, modern járművek és ügyfélélmény felé” – mondta Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója. „Az F1 egy hihetetlenül költséghatékony platform lesz az innovációra, az ötletek és technológiák megosztására, valamint több tízmillió új ügyféllel való kapcsolatteremtésre.”

A kékoválosok F1-es szerepvállalásának híre kissé talán elhomályosította a tényt, hogy az energiaitalosok amúgy egy új Forma-1-es autóval is előrukkoltak, név szerint az RB19-cel, pontosabban egy annak mondott demómodellel. A legnagyobb külső változást 2022-höz képest a hangsúlyosabb Honda-logó jelenti a kocsin: már tavaly tudni lehetett, hogy a japán márka idén erőteljesebben meg fog jelenni a Red Bullnál. Mellettük azért érkeztek kisebb-nagyobb szponzorok. A képre kattintva galéria nyílik!

F1: Ezzel az autóval lenne újra világbajnok Verstappen 2

Ez a külső nem lesz állandó, árulta el Christian Horner csapatfőnök. Az Egyesült Államokban tartott versenyekre – melyből idén három is lesz – a rajongók tervezhetik meg az autók kinézetét, tehát Miamiban, Austinban és Las Vegasban biztosan eltér majd a szokásostól Max Verstappen és Sergio Perez autója.

F1: Ezzel az autóval lenne újra világbajnok Verstappen 10

Maga a csapat nemigen változott, leszámítva Daniel Ricciardo visszatérését, akit az energiaitalosok szándékuk szerint épp az ilyen nagyszabású show-k és bemutatók keretein belül hasznosítanának. Maga az esemény egyébként eléggé vontatott volt: a tavalyi sikerekre való visszatekintés mellett még egy extrém sportolókra kihegyezett blokkot is beszorítottak, szinte mindent megtettek tehát, hogy mindenki számára unalmassá és végeláthatatlan hosszúvá tegyék a programot.

A Red Bull bemutatója kisebb csúszással is kezdődött, de addig megcsodálhattuk a sajtóoldalon megjelent, illetve a műsorban külön blokkot kapó art carjukat, melyet egy Mr. Doodle nevű művész közreműködésével készítettek a 2018-as RB14 „felhasználásával”. Art car képgaléria:

F1: Ezzel az autóval lenne újra világbajnok Verstappen 11

A következő autóbemutató február 6-án lesz, aznap a Williams külsejét leplezik majd le.

Érdekel a többi, 2023-ban bemutatott Forma-1-es autó? Kattints ide!