A Forma-1-es Olasz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

A Red Bull-os Max Verstappen a biztonsági autó mögött nyerte meg a Forma-1-es Olasz Nagydíjat, mely sokaknak nem tetszett. Saját csapatfőnöke, Christian Horner is jobban örült volna, ha zöld zászló mellett dőlt volna el a futam, Lewis Hamilton pedig addig ment, hogy szerinte meg kellene ilyen esetekben hosszabbítani a futamokat – mondjuk üzemanyagot nem tudjuk, honnan szerezne autójába a hétszeres világbajnok…

A problémát Daniel Ricciardo leálló autója okozta. Egyesek szerint a McLarent sokkal rövidebb idő alatt is el lehetett volna szállítani a helyéről, míg mások azt mondták, hogy a piros zászlót kellett volna meglengetni, ha már nem sikerül a vészhelyzet elhárítása időben.

A kritikákra válaszolt a Nemzetközi Automobil Szövetség is. „Habár minden erőfeszítést megtettünk, hogy a 3-as autót gyorsan levigyük a pályáról és folytassuk a versenyt, a pályabírók nem tudták üresbe tenni a kocsit és a menekülőútra tolni” – mondta szóvivőjük Monzában.

„Mivel a mentési munkálatok biztonsága a prioritás számunkra, és az incidens nem volt annyira jelentős, hogy piros zászlót igényeljen, a verseny a biztonsági autó mögött ért véget az FIA és a versenyzők által elfogadott procedúráknak megfelelően” – magyarázták. Magyarán a versenyirányítás a szabályok szerint járt el.