Az idei szezon első felében újra nagyobb hangsúly helyeződött egy, még 2005-ben bevezetett előírásra, ami a vezetés közbeni ékszerviselés tilalmára terjedt ki. Ennek betartásában a Forma-1 új versenyigazgatói, Eduardo Freitas és Niels Wittich zéró toleranciát hirdettek, miután észrevették, hogy Lewis Hamilton piercingekkel és fülbevalókkal, több versenyző pedig karikagyűrűvel ül autóba.

Határozott nemtetszést váltott ki az intézkedés Hamiltonból, és hogy ennek hangot adjon, a májusi Miami Nagydíj sajtótájékoztatójára tüntetőleg három karórával, illetve számos nyaklánccal és gyűrűvel felszerelkezve ült be.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) több haladékot is adott a versenyzőknek az ékszerek eltávolításához, majd elcsendesedett az ügy. A hétszeres világbajnok azonban a Vanity Fairnek adott, friss interjújában elárulta, hogy nem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy két piercingje nehezen hozzáférhető, közülük az egyik igen intim helyen van.

„Valójában átb*sztam az FIA-t, sehol máshol nincs piercingem, de imádtam, ahogy talán arra gondoltak, hogy ’mi a franc, ennek átszúrták a golyóit?’” – idézi Hamilton nyilatkozatát a RacingNews365.com.

F1: Színt vallott Hamilton, becsapta az FIA-t 2

Lewis Hamilton

A 37 éves brit elárulta azt is, végül engedett a nyomásnak, és minden ékszerét eltávolította, ugyanakkor meggyőződése, hogy ellene irányult a szigor. „Egyértelműen. Én vagyok az egyetlen, aki igazán hord ékszereket. Az emberek pedig imádják, ha hatalmuk van, és szeretik is fitogtatni” – mondta a Mercedes pilótája.