A minap számoltunk be arról, hogy az új F1-es versenyigazgató, Niels Wittich a Miami Nagydíj helyszínén tovább szigorítaná az ékszerviselésre vonatkozó szabályokat.

A hírek természetesen Lewis Hamiltonhoz is eljutottak, akinek már Szaúd-Arábiában sem tetszettek ezen tervek. A Mercedes britje ezúttal is kifejtette határozott véleményét.

“Ha megállítanak, ez van. Van egy tartalékversenyzőnk, szóval készen állunk a hétvégére. Amúgy is rengeteg tennivaló akad a városban, jól elleszek” – jelentette ki a hétszeres világbajnok. Hamiltonnak két olyan platinapiercingje van saját bevallása szerint, melyeket nehéz lenne eltávolítania. “Nem is mágnesesek, a múltban pedig soha nem jelentettek biztonsági kockázatot. Az elmúlt 16 évben számos MRI-vizsgálatom volt, és sosem kellett kivennem őket.”

Könnyen lehet, hogy kijelentésével Hamilton tényleg nem blöfföl, mert az első szabadedzés előtt kiadott hivatalos dokumentumban megerősítették, hogy a Mercedes nem nyilatkozott arról, hogy Hamilton megfelel-e az ékszerviselési szabályoknak. Minden más csapat nyilatkozott pilótájukkal kapcsolatban ez ügyben. Innentől kezdve az FIA-nál pattog a labda, akiknek el kell dönteniük, mi legyen Hamilton sorsa.

Hamilton egyébként a fent említett nyilatkozatát a csuklóin három órával, számos nyaklánccal és gyűrűvel felszerelkezve adta:

Hamilton kiszállással fenyegetőzik az F1 új terve miatt 2