A Forma-1-es Brit Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Voltak időszakok, amikor Lewis Hamilton volt a leggyorsabb versenyző a Forma-1-es Brit Nagydíjon, és esélye is volt a győzelemre vagy egy jobb dobogós helyezésre. A futam vége felé közeledve, a tervezett kerékcseréket követően a Mercedes pilótája sorra futotta a leggyorsabb köröket és közelített Carlos Sainz, illetve szép lassan Charles Leclerc Ferrarija mögé.

A hazai pályán aratott kilencedik siker azonban nem jött össze neki, terveit ugyanis keresztülhúzta az Esteban Ocon leálló Alpine-ja miatt pályára küldött biztonsági autó. Toto Wolff csapatfőnök úgy véli, ha ez nem lett volna, a hétszeres világbajnok locsolhatta volna legboldogabban a pezsgőt a dobogón.

“Az autónak megvolt ma a teljesítménye, harcban voltunk a győzelemért. Ez nagyon ösztönző. Szinte egyáltalán nem pattogtunk és a tempónk jó volt a közepes abroncsokon. A safety car nélkül valószínűleg megnyertük volna a versenyt. Közel voltunk a győzelemhez, fantasztikus lett volna” – mondta az osztrák szakember.