Sebastian Vettel előszeretettel áll ki különféle ügyek mellett, az idei évben például a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza saját eszközeivel. Az Aston Martin négyszeres világbajnoka a Forma-1-es Kanadai Nagydíjra egy speciális sisakkal érkezett, mellyel az olajhomok bányászatának megállítására szólít fel.

F1: Képmutatónak nevezték Vettelt 1

A kőolaj ezen formájához hozzájutni igencsak környezetkárosító: a növényvilág kiirtása után a földből egy eljárással kiszedik az olajat, de vannak a megmaradt környezetet súlyosan veszélyeztető, mérgező melléktermékek, melyeket zagytározóban gyűjtenek.

“Ami Albertában történik, az bűncselekmény. Kivágnak egy csomó fát, gyakorlatilag kiirtják a helyet, hogy kivonják az olajat. Szörnyű ez a természet számára” – mondta Vettel, melyre felkapta figyelmét néhány albertai politikus is.

“Láttam már képmutató viselkedést az évek során, de ez hab a tortán” – írta a tartomány energiaügyi minisztere, Sonya Savage. “Egy, az Aston Martin által szponzorált autóversenyző, akit az Aramco pénzel, panaszkodik az olajhomok miatt. Az Aramco a világ legnagyobb olajtermelője, 1965 óta a legnagyobb hozzájárulója a szénkibocsátásnak világszerte” – tette hozzá a politikus.