Elképesztő állapotok uralkodtak a montreali Forma-1-es pályán nem sokkal azt követően, hogy a pilóták megérkeztek a Kanadai Nagydíj helyszínére. Csütörtökön több VIP-vendégeknek szóló programot is lemondtak a pályán azok után, hogy megérkezett az előrejelzésekben is jósolt ítéletidő.

A helyzet annyira súlyos volt, hogy a helyszínen tartózkodókat SMS-ben értesítették francia és angol nyelven arról, hogy a rengeteg csapadék mellett akár tornádó kialakulására is lehet esély. Végül utóbbi nem valósult meg, előbbi azonban nagyon is. Az alábbi videón jól látszik, hogy a montreali bokszutca folyóvá változott, már-már az aszfaltcsíkot körbeölelő Szent Lőrinc-folyó egyik mellékágának is beillett volna.

Ide már nem elég az esőgumi... a helyszín a montreali F1-es pálya, a videó csütörtökön készült

Közzétette: Funny F1 – 2022. június 16., csütörtök

Ilyen körülmények között lépéskényszerbe került a Nemzetközi Automobil Szövetség is. Az FIA megengedte a csapatoknak, hogy azok a szokásos procedúrától eltérően zárt garázsajtók mögött dolgozzanak a hétvége előtt, így védve magukat az esőtől és a villámárvíztől.

Ami a folytatást illeti, a korábbi előrejelzések egyre tisztább időt jósoltak a vasárnap felé haladva, de nem zárták ki a záporok, zivatarok lehetőségét főként a pénteki és szombati napokon.