A tavaly Abu-dzabi Nagydíj következményeképp posztjáról eltávolított Michael Masi helyére idén két versenyigazgató érkezett. Eddig csak Niels Wittichet láthattuk munkában. Tevékenységét nem lehet egyértelműen jónak vagy rossznak mondani: versenyzői szempontból mindenféleképpen előrelépésnek tekinthető, hogy irányítása alatt határozottabb döntéseket hoznak a stewardok.

“Niels eléggé lényegre törő a szabályok betartatását illetően. Szintén ilyen, ha keresztül szeretné vinni azt, amit elvár. Személy szerint ezt kedvelem” – mondta róla Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. “Ezzel egy időben mindig nyitott a párbeszédre és a konstruktív visszajelzésekre is. Ebből a szemszögből nézve jó kezekben vagyunk” – utalt Wittich munkájára a szakember.

Bizonyos szempontból azonban megoszlanak róla a vélemények, elég csak a friss ékszerbotrányra gondolni – a témakört mi is kiveséztük a Vezess Csapatrádióban. A történet folytatását egyelőre nem ismerjük, és a Wittich-féle részletes állásfoglalást nem is fogjuk megismerni egy ideig, ugyanis a hírek szerint váltótársa, Eduardo Freitas ül a versenyigazgatói székbe a Spanyol és a Monacói Nagydíjon.

Új versenyigazgató érkezik a Forma-1-be 1

A kép bal oldalán Eduardo Freitas

A tapasztalt portugál szakember hangját ismerhetik az endurance-vb követői, aki F1-es szerepvállalása mellett továbbra is aktív szerepet vállal a WEC-ben ugyanezen a poszton. Ezért is nem láthatjuk majd Bakuban, ugyanis az Azerbajdzsáni Nagydíj ugyanakkor lesz, mint a Le Mans-i 24 órás verseny, Freitas számára pedig az egész napos megmérettetés prioritást élvez.