A Forma-1-es Miami Nagydíj előtt az FIA szigorított az ékszer- és alsónemű-viselési szabályokon, de Lewis Hamilton azonnal két futamra szóló felmentést kapott az előírások alól.

A Sky szakértője, Ted Kravitz szerint nagy botrányveszély fenyeget, mert Hamilton később sem lesz hajlandó kivetetni bizonyos ékszereit. “Lewis Miamiban kivette a fülbevalóit, de az orrpiercingjével nem tudja csak úgy megtenni ezt. Kisebb műtétre lenne szükség ehhez” – fogalmazott Kravitz.

“A haladék még Barcelonára szól Lewis számára, de aligha akar engedelmeskedni. Úgy tűnik, a háború folytatódni fog közte és az FIA között.”

Hamilton egy ideig valószínűleg megúszhatja pénzbírsággal, de ez nem mehet a végtelenségig. “Lewis világosan megmondta, annyira büntetik, amennyire csak akarják. De ez nem ilyen egyszerű.”

“Ha az FIA úgy dönt, a versenyzőt is a gépátvétel részének tekinti, márpedig úgy tűnik, megtehetik ezt, akkor megakadályozhatják Lewis pályára lépését a nagydíjakon. Még másfél hétvége, és nagyon piszkos botrány kerekedhet ebből az egészből…”