A Forma-1-es Miami Nagydíj hétvégéje előtt bejelentették, hogy tovább szigorítanák az ékszerviselési- és alsóneműkre vonatkozó biztonsági szabályokat. A hírekre Lewis Hamilton is reagált: mindig ékszerekkel megjelenő hétszeres világbajnok pénteken rátett még egy lapáttal erre, és kifejezte, erősen tiltakozik a megfogalmazott módosítások ellen.

Fő indokként felhozta például, hogy van két olyan piercingje, melyet nem lenne egyszerű eltávolítani, gyakorlatilag testének szerves részeivé váltak a platinaékszerek. Rövid ideig kétséges is volt az indulása a hétvégén, ám végül a szabadedzéseken részt vett a Mercedes britje.

A holland Racingnews365 szerint azonban nem az történt, hogy Hamilton kivette a kérdéses ékszereket, hanem kivételt tett vele a Nemzetközi Automobil Szövetség. A lap információi szerint a hétszeres világbajnoknak Miamiban és Spanyolországban még szabad testékszerekkel vezetnie, Monacóra azonban ki kell vetetnie az említett tárgyakat.

A mezőnyből nem ő volt az egyetlen elégedetlen pilóta: Sebastian Vettel az alsóneműk ellenőrzése ellen tüntetett a miami paddockban úgy, hogy boxeralsóját Supermanhez hasonlóan versenyöltözetének külsejére húzta fel.