Körítés szempontjából nem lehetett panasz a Forma-1-es Miami Nagydíjra, a Hard Rock Stadion köré felhúzott pályát azonban több kritika is érte versenyzői részről. Maga a futam sem volt igazán emlékezetes, így mondhatni felemásra sikerült a floridai futam bemutatkozása.

A szervezők azonban eltökéltek, szeretnék ugyanis, ha a verseny hosszú távon sikeres lenne. Tom Garfinkel a nagydíj menedzsmentjétől elmondta, készek bármit megtenni a javítás érdekében, különös tekintettel a számos kritikát kapó sikánra. “Ez egy szükséges rossz volt, hogy a pályát elég naggyá tegyük ahhoz, hogy a többi része nagyszerű legyen. Az a terület eléggé trükkös, igencsak le kell lassítanunk a pilótákat, mert nem volt elég bukóterünk.”

A futamgyőztes Max Verstappen is ezt a területet emelte ki, amin leginkább módosítana. “Az első szektor mókás volt. A másodikban talán jobb lenne, ha egy kicsit gyorsabban mehetnénk, jobban illene a jelenlegi szuperhosszú, nehéz, széles F1-es autókhoz. A 14-15-ös kanyarok sikánja nehéz kombináció” – mondta a Red Bull pilótája. “Ha gokartban ülnék, remek sikán lenne, de nem egy jelenlegi F1-es autóval.”