A Forma-1-es Miami Nagydíj hétvégéje előtt bejelentették, hogy tovább szigorítanák az ékszerviselési- és alsóneműkre vonatkozó biztonsági szabályokat. A helyzet leginkább Lewis Hamiltont érintette meg, aki kijelentette, nem válik meg piercingjeitől, majd két futamos haladékot kapott arra, hogy mindent szedessen ki magából, amit egyébként állítása szerint igen nehéz lenne, mielőtt autóba ülne.

A történet most tovább gyűrűzik: Niels Wittich versenyigazgató az egyik jegyzetét kiegészítette azzal, hogy az órák is ékszereknek számítanak, így ezek viselését is betiltotta.

Hivatalos formában nem lettek rögzítve a szankciók, melyek azoknak járnak, akik nem tartják be az előírásokat, ám az Autosport információi szerint komoly büntetéseket oszthat ki a Nemzetközi Automobil Szövetség az ékszereseknek. Az első szabályszegést még “csak” 50 ezer euróval büntetnék, de a rendszeresen vétők 250 ezer eurós bírságot vagy bajnoki pontlevonást is kockáztathatnak – utóbbira akkor kerülhetne sor, ha valakit harmadik alkalommal kapnak rajta felékszerezve egy F1-es autóban.

Kevin Magnussent a pénzbüntetés veszélye abszolút meggyőzte, még karikagyűrűjétől is megvált. “Nem akarok 250 ezer eurós büntetést fizetni” – mondta a Haas-pilóta, aki egyébként szintén nem ért egyet az intézkedésekkel. “Értem, amit mondani akarnak, de ez csak egy ujjra húzható gyűrű” – utalt a biztonsági előírásokra a dán. “Vállalom az extra égési sérülést az ujjamon, hogy versenyezhessek a gyűrűvel. Ha valami történne velem, valami rossz, viselni akarom a karikagyűrűt. Rossz érzés levenni az ujjamról. Hagyják meg nekünk ezt a felelősséget.”