Az év első négy futamát követően Fernando Alonso csak a 15. helyen áll a bajnokságban, különböző technikai problémák miatt ugyanis csupán két pont a mérlege. A kétszeres világbajnok lényegesen jobban áll csapattársa, Esteban Ocon is – aki 20 ponttal jelenleg kilencedik –, ennek ellenére úgy véli, utoljára 2012-ben kezdődött ennyire jól szezonja, ha versenyképességet nézi, pedig akkor év végéig harcban volt a világbajnoki címért.

„Kicsit különös az érzés, hogy csak két pontom van a bajnokságban, holott valószínűleg ez a legjobb szezonkezdetem az elmúlt 10 évben, ha a versenyképességet nézzük” – nyilatkozta az Alpine pilótája. „Nyilván nem voltam annyira versenyképes, mint amilyennek éreztem magam az első négy versenyen, de nagyon balszerencsések voltunk. Szaúd-Arábiában egy sima hatodik hely ment el, majd Ausztráliában az időmérőn és a verseny is problémák volt, Imolában pedig az első kör nyomán estünk ki.”

F1: 10 éve nem volt ilyen jó Alonso 1

Fernando Alonso

Alonso úgy érzi, az Alpine tempója elegendő ahhoz, hogy önerőből az első hat-hét helyért harcolhassanak. „Erre biztosan nem volt példa a mclarenes években, vagy az utolsó ferraris években, illetve a tavalyi szezon folyamán” – idézi a kétszeres világbajnokot az F1 hivatalos oldala. „Idő kérdése, de jönni fognak az eredmények. Erősnek és gyorsnak érzem magam, az autó is jó” – tekintett előre bizakodva.

Ami a hétvégén bemutatkozó miami pályát illeti, a 40 éves pilóta elmondta, hogy mindig kihívás új pályát megtanulni, főleg akkor, ha az utcai. „Azonnal önbizalmat kell szerezned, ráadásul nincs hely hibázni sem. Nagyon közel vannak a falak, ezért a lehető leggyorsabban kell alkalmazkodni” – ecsetelte.

Alonso a vasárnapi Miami Nagydíjat a 11. rajtkockából kezdheti meg.