27,5 millió angol fontos, átszámítva 12,3 milliárd forintos nyereséget könyvelhetett el 2022 első három hónapjában a Forma-1, ezzel tovább mérséklődtek a koronavírus-járvány okozta pénzügyi veszteségek. Mint ismert, a tavalyi év ugyanezen, január elejétől március végéig tartó időszakában nagyjából ugyanekkora veszteséggel zárt a bajnokság.

Ezzel együtt a duplájára, 291,5 millió fontra, azaz több mint 130 milliárd forintra nőtt a Forma-1 bevétele. Jelentős szerepet játszott a növekedésben, hogy a Forma-1 két futamot is beszuszakolt az év első három hónapjába, míg tavaly csak egyet rendeztek – így az F1 három fő területen (versenyrendezési jogdíjak, közvetítési jogdíjak, szponzoráció) is nagyobb bevételre tehetett szert.

Az első negyedév sikereihez ugyancsak hozzájárult, hogy szerződést hosszabbítottak az imolai Emilia-romagnai Nagydíjjal, egészen 2025-ig, ráadásul ebben az időszakban jelentették be Las Vegas jövő évi visszatérését is.

A Forma-1 továbbra is 23 nagydíjjal számol az idei évre, habár az még mindig függő kérdés, hogyan pótolják a szeptember végére tervezett, ám az orosz-ukrán háború miatt törölt Orosz Nagydíjat.

Stefano Domenicali, a széria vezérigazgatója szerint „fantasztikusan” indult az év, ami annak is köszönhető, hogy az új autók és a szabályváltozások hozták az elvárt szintet. „Az események egyre nagyobb közönséget vonzanak a pályákon és a platformjainkon keresztül is” – jelentette ki az olasz, hozzátéve, az idény elején több partneri megoldást is kötöttek, főleg a technológiai iparban.