Ha úgy vesszük, történelmi helyszínre tér vissza a Forma-1: Las Vegasban már az 1980-as években is rendeztek futamot a Caesars Palace parkolójában. 2023 novemberében, egy szombati (!) estén azonban újra felbőgnek a motorok, és a kaszinóváros híres főutcáját, a Stripet is magába foglaló 6,12 km hosszú pályán köröz majd a mezőny.

Az első, nem hivatalos hírek szerint november 24-én lehet a futam, de a hivatalos bejelentés nem határozta meg, hogy tényleg akkor lesz-e a 60 körös nagydíj. A szombati futam igazi különlegesség lesz, de ez csak az Egyesült Államokban élők számára esik arra a napra: Magyarországon a hétórás időeltolódás miatt vasárnap reggel, Japánban vasárnap délután lesz már akkor.

2023-ban így három Forma-1-es futamnak ad majd otthont az Egyesült Államok Austin és az idén érkező Miami után. “Rendkívüli pillanat ez a Forma-1-nek, mely jól demonstrálja sportunk vonzóságát és növekedését” – mondta Stefano Domenicali vezérigazgató. “Las Vegas világszerte ismert az izgalmasságáról, a vendégszeretetéről és persze a híres Stripről. Nem is versenyezhetne jobb helyen a Forma-1 a világ szórakoztató fővárosánál.”