2023-ban három Forma-1-es futamnak ad majd otthont az Egyesült Államok Austin és az idén érkező Miami után. A sportág Las Vegasba is ellátogat, ahol szombaton rendeznek majd versenyt.

A nevadai kaszinóvárosban rendezendő futammal kapcsolatban azonban fontos kérdés merült fel. Ugyan a városvezetés engedélyt adott az utcák, mint versenypálya használatára, a paddockról nem volt szó ilyen tekintetben. Úgy tűnt, hogy a terület akár 1,5 kilométerre is lehet majd az aszfaltcsíktól a szokásos bokszutca mögötti terület helyett, ami példátlan lett volna.

A kérdést azonban megoldotta a Liberty Media: vettek ugyanis egy területet a városban, ahol így megépülhet egy állandó bokszépület. A nagydíj rendezéséből a szokásosnál is nagyobb mértékben veszi ki a szerepét a jogtulajdonos, ugyanis ők lesznek a promóterei is a futamnak. “Megjegyezném, hogy a Liberty Media 15,7 hektáros területet szerzett meg a Striptől keletre. Arra számítok, hogy a tranzakció a második negyedévben lezárul. A vásárlási ár 240 millió dollár volt” – árulta el Greg Maffei vezérigazgató.