Habár a pontállás nem erről árulkodik, a 2022-es Forma-1-es szezonban eddig négy pontot gyűjtő Sebastian Vettel és a két egységgel rendelkező Fernando Alonso közül az utóbbi fut eddig jobb szezont. Az Alpine egyértelműen a gyorsabb autó, az Aston Martin sokszor csak a mezőny végén található: az időmérőkön a Q2-be jutás is nem egyszer jelentett idén kihívást a zöld autók pilótáinak.

Vettel helye már tavaly is inogott az Aston Martinnál a bokszutcai pletykák szerint, és a jelek szerint idén is hasonló a helyzet. Az F1-Insider.com beszámolója szerint a négyszeres világbajnok az év végén távozhat a csapattól, helyére pedig Alonsót hívnák, aki a tulajdonos Lawrence Stroll első számú kiszemeltje. Tavaly egyébként éppen ugyanezt a forgatókönyvet vázolták fel, végül abból nem lett semmi.

A történet egyik fele beválhat, azaz lehetséges, hogy Vettel távozik az év végén az Aston Martintól. Ahogy nemrég elmondta, a német érzi még magában az erőt, de szeretne jó helyezésekért harcolni, nem a pontszerző pozíciók mögött lemaradva küszködni. Annál inkább kétséges azonban, hogy Alonso mi miatt igazolna egy, az Alpine-nál jóval gyengébb alakulathoz.