Még csak az ötöde sem ment le a 2022-es Forma-1-es szezonnak, de a Red Bull máris mérlegeli, hogy ki üljön Max Verstappen mellé 2023-ban. A holland helye betonbiztos az energiaitalosoknál 2028 végéig, ám csapattársa, Sergio Perez kontraktusa az év végével lejár.

Az ülésért elméleti szinten akár négyen is harcolhatnak: Perezen kívül ott vannak még az AlphaTauri versenyzői, Pierre Gasly és Cunoda Juki, de nem szabad megfeledkezni a Red Bull által támogatott Alexander Albonról sem, aki ugyan a mezőny végén autózik mostanság, ám egyértelműen kiderült, hogy a Williamsből sokkal többet kihoz, mint csapattársa, Nicholas Latifi.

Látva az egyes pilóták teljesítményét, a legvalószínűbb forgatókönyvnek a jelenlegi pilótafelállások megtartása tűnik. Biztosat azonban majd csak a szezon későbbi részében mondhatunk. “A nyári szünetig kiválasztjuk, ki lesz Verstappen csapattársa 2023-ban” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója.

Korábban Gasly tűnt a legesélyesebbnek arra, hogy előlépjen, teljesítménye indokolta is volna, hogy kilépjen az AlphaTauritól, az idei szezonban viszont egyelőre nem hozza azt a szintet, amit korábban láthattunk tőle. A franciának 2023 végéig szól a szerződése a Red Bull-lal. “Mint mindig, a teljesítmény dönt el mindent” – fűzte hozzá Marko.