A Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Sokak számára volt kellemetlen meglepetés az előző átigazolási szezonban, hogy a mindent megnyerő Oscar Piastrinak nem jutott hely a 2022-es Forma-1-es szezonra. De most jöhet a nem várt fordulat is: több forrás szerint van rá esély, hogy Piastri még az idén bemutatkozhat a Forma-1-ben.

Vasárnap este a spanyol F1-es újságíró, Albert Fabrega volt az első, aki a versenyzőcseréről hírt adott, bár neveket szándékosan nem említett. Ahogy azonban körülírta a dolgokat, nem volt nehéz kitalálni, hogy a Williamsnél fontolgatják Nicholas Latifi elküldését, hogy a helyére Piastrit ültethessék be.

Latifi nem kezdte túl jól az idei szezont, Alexander Albonnal szemben is lépéshátrányban van, és több költséges balesete is volt már. Pénzt viszont elég sokat visz a csapathoz, szóval érdemes kivárni a történet végét. A hírek szerint a Williams 2023-tól teljesen kivásárolná Piastrit az Alpine-tól, aki idén még kölcsönben szerepelhetne a riválisnál – ha tényleg mennie kell Latifinek.