A Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Elszúrt időmérője után sokat javított rajthelyén Carlos Sainz, ám a Ferrari spanyolja nem jutott messzire a negyedik rajthelyről a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon: az első sikánban a vizes pályán kiforgatta őt Daniel Ricciardo, aki McLarenjével úgy pöckölte meg a vörös autót, hogy az a pályán kívül, a kavicságyban állt meg. Onnan se előre, se hátra nem mozdult már Sainz autója, ez versenye végét jelentette.

“Nehezen rajtoltunk, ahogy az látszott, de hátravolt 63 kör, így ha veszítettünk is egy helyet Lando [Norris] McLarenjével szemben, így is hosszú verseny lett volna hátra – főleg ilyen körülmények között” – tekintett vissza gyenge rajtjára a spanyol. “Sajnos túl sok helyet hagytam Danielnek a belső íven, és úgy döntött, hogy felhajt a rázókőre. Alulkormányzottá vált az autója és belém jött. Ennyi volt a versenyem, nagyon szerencsétlen. Semmit sem tehettem másképp.”

Sainz egymást követően a második versenyét fejezi be szinte azonnal a rajt után a kavicságyban. Tudja, hogy ez nem mehet így tovább. “Kemény helyzet ez, nem vagyok boldog. Kemény dolog ezen keresztülmenni, főleg egy ilyen hazai versenyen, a tifosi előtt. A rajt nem volt jó, ki fogjuk elemezni, miért. Én voltam a szerencsétlen srác, aki megfizetett más hibájáért” – zárta mondanivalóját a spanyol.