A Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Pályafutása 22. futamgyőzelmét aratta Max Verstappen a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon, miután az élről indulva magabiztosan vezette végig a futamot. Sergio Pérez bebiztosította a Red Bull kettős győzelmét, míg a listavezető Charles Leclerc szarvashibáját követően Lando Norris állhatott fel a dobogó legalsó fokára a McLarennel.

„Nehéz ilyet elérni. Tegnap és tegnapelőtt is megdolgoztunk érte, és már akkor úgy tűnt, hogy erős hétvégénk lesz” – mondta a leintés után Verstappen a Grand Slamjéről, aminek köszönhetően már a második a tabellán, 27 ponttal elmaradva Leclerc mögött. „Az időjárás miatt nem lehetett tudni, mennyire leszünk versenyképesek ma. Csapatként mindent jól csináltunk, és megérdemeltük a kettős győzelmet.”

„A rajt, utána pedig a körülmények mérlegelése nagyon fontos volt, főleg, amikor száraz pályás gumikra váltottunk. Ilyenkor ugyanis neked kell diktálnod a tempót, ami az elején nehezebb, de minden összeállt utána.”

A második helyen célba érő Pérez úgy fogalmazott, a verseny felétől elég intenzív csatát vívott Leclerc-rel, de sikerült mindent kézben tartaniuk. „A kiállás miatt újra elkezdtek üldözni minket, újra harcoltunk, és még a gumikat is fel kellett melegíteni” – részletezte a mexikói. „A legfontosabb az volt ma, hogy ne hibázzunk, mert ilyen körülmények között nem volt egyszerű kettős győzelmet szerezni.”

F1: Megérdemelte a Red Bull a kettős győzelmet 2

A Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíj dobogósai, balról jobbra: Sergio Pérez (mexikói, Red Bull, 2.), Max Verstappen (holland, Red Bull, 1.), Lando Norris (brit, McLaren, 3.)

„Remek eredmény ez a csapatnak, hiszen nagyon balszerencsések voltunk a szezon elején, nehéz volt ezt feldolgozni. Ezek után örömmel tölt el, hogy mindenkit mosolyogni látok majd ma a csapatnál. Dolgozunk tovább, mert még néhány apróságon javítanunk kell. Maxnak külön örülök.”

„Természetesen meglepett” – nyilatkozta idei első dobogója után Norris. „Lenyűgöző versenyt zártunk egy lenyűgöző hétvégén. Megérdemelte már a csapat, és ahhoz képest, ahol az első versenyen voltunk, most sikerült dobogóra állnunk. Mestermunka a csapattól. Ebben ugyanis mindenkinek sok ideje és erőfeszítése volt, én pedig kedvelem ezeket a körülményeket, így elég jól is mentem. Nagyszerű hétvége volt, és a kemény munka kifizetődött.”