Idei második rajtelsőséget szerezte Charles Leclerc a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, miután utolsó körével vissza tudott vágni a Red Bull versenyzőinek. A Ferrari monacóija így pályafutása során 11. alkalommal indulhat az élről, mellőle Max Verstappen, mögüle pedig Sergio Pérez várhatja a piros lámpák kialvását.

A leggyorsabbakkal az időmérő edzés után Johnny Herbert korábbi F1-es pilóta készítette az interjúkat.

„Jól éreztem magamat az autóban. Pedig ez egy olyan pálya, amin mindig is szenvedtem. Versenyzőként ez nyilván nem volt ideális számomra, de kemény dolgoztunk” – kezdte gondolatait Leclerc. „A szabadedzések is problémásak voltak egy kicsit emiatt, a Q3-ban viszont sikerült mindent összerakni.”

„Vezethetőség szempontjából jó az autó, de meglepett az időmérős teljesítményünk. A Red Bullnak azonban nagyon erős a versenytempója, így még bármi előfordulhat holnap” – tette hozzá.

„Jó eredmény a második hely, de nem voltunk valami nagyszerűek ma. Számomra ez a hétvége nem állt össze igazán, és csapatként is többet akarunk elérni” – értékelt szűkszavúan Verstappen.

A címvédő holland mellett Pérez is rövidre fogta a mondandóját. „A piros zászlók miatt elég nehéz volt felvenni a ritmust. Nem örültem, hogy gumik szempontjából a Q3-nak stratégia nélkül vágtunk neki, de szép versenynek nézünk elébe” – nyilatkozta.

Kövesd a futamot a Vezessen!

Magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor rajtol az Ausztrál Nagydíj. Az 58 körös versenyt élőben közvetítjük képes-szöveges formában, a Vezess oldalán.