A jelenlegi mezőny legidősebb versenyzőjeként júliusban, a Magyar Nagydíj pénteki napján ünnepli majd 41. születésnapját Fernando Alonso, aki az ausztráliai versenyhétvége egyik sajtótájékoztatóján azt mondta, az F1-ben a teljesítmény többet számít, mint az életkor.

„Ha 25 éves lennék, akkor most nem beszélgetnénk erről, de az emberek szeretnek ilyen esetekben utat találni a fiatal versenyzőknek” – mondta Alonso, utalva az Alpine ausztrál tesztpilótájára, a Forma-2-es bajnok Oscar Piastrira, aki gyakorlatilag már csak a lehetőségre vár, hogy beülhessen az enstone-i csapat egyik F1-es autójába.

„Tavaly szerintem jól teljesítettem, egy hellyel a csapattársam előtt zártam az összetett pontversenyben, úgyhogy meglátjuk, hogyan sikerül az idei szezon. Ez az egész nem az életkorról szól, hanem a teljesítményről” – jelentette ki Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban a Renault-val volt világbajnok, az előző idényben pedig két év kihagyást követően tért vissza.

„Versenyképesnek és gyorsnak érzem magam, élvezem a Forma-1-ben töltött időt, és azt gondolom, néhány évet, kettőt vagy hármat még maradok.”

Alonso a bahreini idénynyitón kilencedikként ért célba, a Szaúd-arábiai Nagydíjon viszont motorhiba miatt nem szerzett pontot.