A Forma-1-es szabályváltozások eddigi legfájóbb veszteségét a Mercedes szenvedte el. A zsinórban nyolc konstruktőri bajnoki címet behúzó alakulat a 2022-es szezonnak is bajnoki ambíciókkal vágott neki, ám hamar jött az arculcsapás. Bahreinben még szerencsével felállhattak a dobogóra, de Szaúd-Arábiában bebizonyosodott, hogy tempójuk nem elég a Red Bull és a Ferrari ellen.

A fő problémának a delfinezés, illetve a túl nagy légellenállás tűnik a csapatnál, melyen a soron következő Ausztrál Nagydíjra a várakozások szerint egy újabb hátsó szárnnyal próbálnak javítani. Toto Wolff azonban figyelmeztetett, hogy a gondok nem fognak hirtelen megoldódni egyetlen frissítéstől.

“Az első két hétvége megmutatta, hogy még sokat kell tanulnunk. Jelen pillanatban a teljesítményünk elmarad az elvárásainktól, de Brackley-ben és Brixworthben mindenki arra fókuszál, hogy megértse a problémákat és megtalálja rájuk a megoldásokat” – mondta el a csapatfőnök. “Nem lesz varázsütésszerű javulás a következő hétvégére, de dolgozunk, hogy a következő versenyeken időt nyerjünk és remélhetőleg közelebb kerülünk az élmezőnyhöz. Addig is maximalizálunk minden egyes lehetőséget, és kihozzuk a lehető legtöbbet a csomagunkból.”

“Számos kihívás áll előttünk, de élvezzük ezt, és a csapat megmutathatja igazi szellemiségét” – tette hozzá az osztrák szakember.