Gyengén kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont a Mercedes, annyira gyengén, hogy egy beállításokkal kapcsolatos kockáztatás miatt Lewis Hamilton már a Q1-ben kiesett Szaúd-Arábiában. A címvédő jelenleg csak a harmadik erő a Ferrari és a Red Bull mögött, de bármikor visszatérhet az élre.

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke szerint a Mercedes minden problémájának okozója a delfinezés, ha ezt megoldja a csapat, újra az élmezőnybe kerülhet.

“Nem lehet összehasonlítani a Mercedes jelenlegi helyzetét azzal, ami velünk történt 2013 után. Azt az érát az új motorszabályok határozták meg, a Mercedesnek pedig hatalmas előnye volt kezdetben” – mondta Marko.

“Két másodperccel jártak mindenki előtt, de természetesen ezt nem mutatták meg. Most az autók és a motorok is változtak, a különbségek pedig nem olyan nagyok. A Mercedes már nem képes arra, hogy gombnyomásra megelőzzön mindenkit.”

“De a csapatuk nagyon erős, a kasztnin néhány nagyon tapasztalt és fontos ember dolgozik. Teljesen biztos vagyok abban, hogy azonnal visszatérnek, amint úrrá lesznek a delfinezésen. Lewis Hamilton is mindössze kilenc ponttal van lemaradva Max mögött, ami semmi.”