A Business Insider az ügylet részleteit ismerő forrása szerint a szándék hivatalos bejelentésére az érintettek jövő heti találkozóját követően kerülhet sor. Egy másik informátor szerint “jó esély” mutatkozik a pozitív döntésre. A Volkswagen nem kívánta kommentálni a sajtóhírt.

A szaksajtóban már jó ideje téma, hogy az Audi és a Porsche partneri megállapodást köt valamelyik Forma-1-es csapattal. Az Audi és a McLaren tavaly cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint partneri megállapodást kötöttek volna.

Azt viszont hozzátették, hogy tárgyalnak egymással, és a döntést az idei évre ígérték. Egyes források szerint az Audi nagyságrendileg 500 millió eurós “belépési pénzt” ajánlott az McLarennek. Eközben a Porsche pár év múlva a Red Bull-lal szeretne hosszú távú megállapodást kötni.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Forma-1-ben, de a Red Bull-lal már dolgozott együtt a rali-világbajnokságon. Novemberben egy bennfentes annyit árult el, hogy a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy a Forma-1 teljesíti-e azt a tervét, mely szerint 2026-ra áttér a szintetikus üzemanyagok használatára.