Jó ideje pedzegetik már a Volkswagen-csoport esetleges Forma-1-es belépését: úgy tudni, a 2026-tól érvénybe lépő motorformula a Porsche és az Audi érdeklődését is felkeltette, habár eddig elenyésző mennyiségű részletet hoztak nyilvánosságra róla.

Miután a Honda papíron távozott a világbajnoki sorozatból, rögtön szóba hozták a Red Bullt a Porschével: a Motorsport-Total.com úgy értesült, hogy a felek közötti tárgyalások annyira előrehaladottak, hogy a megállapodáshoz már csak a VW-konszern felügyelőtestületének jóváhagyása szükséges.

Akár már márciusban zöld jelzést kaphat a Red Bull és a Porsche házassága, amennyiben a későbbiekben az nem ütközik újabb akadályokba. A Milton Keynes-i csapat és a stuttgarti márka meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott az eddigi tárgyalásokról.

Az mindenesetre biztos, hogy a Red Bull 2025 végéig Honda-motorokat fog használni, így a japán gyártó a következő években sokkal közelebb marad az alakulathoz, mint azt korábban gondoltuk volna.

Néhány hónappal ezelőtt a VW-konszern másik márkáját, az Audit pedig a jelenleg Mercedes-erőforrásokat használó McLarennel boronálták össze. A wokingi együttes részéről azonban még akkor elég határozottan cáfolták, hogy az ingolstadtiak felvásárolták volna azt.