Még a szezon bejelentették, hogy Lando Norris egészen 2025 végéig hosszabbított a McLaren Forma-1-es csapatával. Az új szerződéssel anyagilag nagyot kaszálhat a brit, azonban a wokingi gárda a vártnál jóval gyengébben kezdte az idei évadot.

Andreas Seidl csapatfőnök nyilatkozata alapján ráadásul nincs kilépés záradék Norris új kontraktusában, éppen emiatt a csapat korábbi versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, nehéz helyzetbe hozta magát honfitársa. „Meglepett, hogy Lando pályafutása elején ilyen hosszú szerződést írt alá” – mondta a Sky Sports F1-nek a 2009-es világbajnok.

„Mindnyájan csapatjátékosok akarunk látni, de nem tudhatjuk, hogyan alakul a csapat következő három éve. Ezzel meg is ütheti magát, mert még öt év hátravan, és csak legyinthet rá. Minden, amit tehet, hogy visszamegy a csapathoz, elmondja, mi a probléma, és megpróbálja megoldani.”

F1: Figyelmeztették Norrist, csapdába eshetett 2

Jenson Button

Button bajnoki címe után, 2010-ben csatlakozott a McLarenhez, majd 2016 végén távozott onnan, amikor még mélyrepülésben volt a csapat. „Nagyszerű csapatról van szó amúgy, több bajnokságot is nyertek már” – védte meg korábbi munkaadóját. „Sok új ember érkezett ráadásul oda mostanában, akik nagyon tehetségesek.”

„Ez az egész a csapat építéséről szól, hogy együtt maradjon a csapat, és a lehető legjobban fejlesszék az autót” – vonta le a konklúziót Button, aki az utóbbi időkben szakértőként és a Williams tanácsadójaként maradt közel a Forma-1-hez.