Nem is indulhatott volna rosszabbul a 2022-es Forma-1-es szezon a Red Bull számára: Max Verstappen és Sergio Perez alatt is a futam legvégén mondott csütörtököt a technika, melynek köszönhetően értékes pontokat veszített a csapat. Az első magyarázatok szerint mindkét autóban az üzemanyagpumpa adta meg magát, de részleteket azóta sem közöltek erről az energiaitalosok.

Egy meg nem nevezett csapat azonban azt állítja, hogy a Red Bullok kiesése mögött más ok állhat. A Formula1News információi szerint az autókból szimplán kifogyhatott az üzemanyag a verseny leintése előtt, alultankolták őket a futamra.

Az információ valódisága kérdéses, szólnak érvek mellette és ellene is. Mellette szól például a tény, hogy az idei évtől már E10-es üzemanyagot használ a Forma-1, a több etanolt tartalmazó üzemanyag felhasználását pedig el is kalkulálhatta a Red Bull Powertrains, a Honda helyébe lépő házi motorgyártó.

Emellett pluszfaktorként ott van még az autók tömegnövekedése is, ráadásul a hírek szerint a Red Bull még nehezebb is, mint a frissen előírt 798 kilós minimumsúly. Ne feledjük azonban, hogy a futamon akadt üzemanyagspórolási lehetőség Verstappenéknek: a biztonsági autós szakasz tökéletes idő a takarékoskodásra. Másfelöl folyamatosan látják a fogyasztást, így a mérnökök, rászólhattak volna a versenyzőkre, hogy takarékoskodjanak.

Akár igaz a teória, akár nem, reméljük, hogy az istálló előáll valamilyen magyarázattal a Szaúd-arábiai Nagydíjhoz közeledve.