A szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Nem teljesen hibátlan, de összességében magabiztos versenyzést bemutatva, egy ötödik hellyel tért vissza a Forma-1-be egy évnyi kihagyást követően Kevin Magnussen. A Haas a 2018-as szezon óta nem ért el ennyire jó eredményt, tavaly pedig végig a mezőny végén poroszkált.

„Nagyon élveztem a futamot, és örülök, hogy ebben a pozícióban térhettem vissza” – nyilatkozta a Bahreini Nagydíj leintése után a RacingNews365.com-nak. „Óriási elismerés jár ezért a csapatnak, hiszen a középmezőny legerősebb csapata voltunk. Szinte az egész versenyen láttuk magunk előtt a Mercedest.”

„Tudom, hogy a végén valamennyire a biztonsági autó is segített nekünk, de akkor is más helyzetben vagyunk, mint a múltban” – fűzte hozzá a dán.

F1: Csodát tett a tavalyi sereghajtó 2

Magnussen arra is kitért, hogy sok ideje nem maradt felkészülni a visszatérésre, ennek ellenére az első versenyt egész jól viselte fizikálisan. „A nyakam még elég merev, de jobb volt, mint gondoltam. Aggódtam amiatt, hogy sokkal fáradtabb leszek, de ha jó pozícióban vagy, az néha plusz energiával tölt fel. Jól éreztem magam.”

Az amerikai csapat másik autójával Mick Schumacher is közel volt a pontszerzés, végül a 11. helyen ért célba.