Mindössze kilenc nappal az év első szabadedzése előtt jelentették be, hogy Kevin Magnussen régi-új csapatával, a Haasszal visszatér a Forma-1-be, miután az amerikai csapat szakított Nyikita Mazepinnel és az Uralkalival. A dán gyorsan összeszokott az új autóval, erre szolgál bizonyítékul a Bahreini Nagydíj időmérőjén elcsípett hetedik hely.

„Rendkívül boldog vagyok” – mondta Magnussen az időmérő után a Sky Sports F1-nek. „Masszív hullámvasútra ültem fel onnantól, hogy Günther [Steiner, a Haas csapatfőnöke – szerk.] felhívott, ami meglepett engem. Utána pedig próbáltuk megvalósítani ezt az egészet, amihez még el kellett hárítanom néhány akadályt.”

„Ideérve vezethettem az autót, fájt is utána a nyakam. Eközben csak remélni tudtuk, hogy jó az autónk, mivel ezt a Forma-1-es tesztekből sosem lehet biztosan leszűrni. Nem gondoltuk volna, hogy egészen a Q3-ig jutunk, micsoda hullámvasút!”

Elképesztő fordulat az F1-ben, remekelt a visszatérő pilóta 2

Magnussen szerint reális célkitűzésnek tartja a szezonnyitóra a pontszerzést, azonban „a legnagyobb gond a megbízhatóság”. A 29 éves versenyzőnek a kvalifikáció során is akadt problémája: hidraulikai gondok miatt figyelnie kellett a kormányzásra.

A másik Haasszal Mick Schumacher a 12. helyen végzett.