A tavalyi vereség után 2022-ben újult erővel küzdhet meg Lewis Hamilton nyolcadik Forma-1-es világbajnoki címéért. Az idei év azonban több újdonságot is tartogat számára, melyek a korábbiaknál még több bizonytalanságot szülnek. Egyfelől új csapattársat kapott George Russell személyében, aki fiatal és sikerre éhes, másrészt a téli tesztek alapján a Mercedes sem tűnik olyan acélosnak, mint a korábbi években.

Mindezek után kérdés, hogy mennyi időt áldoz még a 37 éves Hamilton a rekorddöntésre. “Tudja, hogy mennyi energiát kell befektetnie, mibe kerül legyőznie másokat. Ezt nem szeretné az ember örökké csinálni” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója. “Az is döntő lehet, hogyan bánik vele új, fiatal csapattársa, George Russell” – tette hozzá az osztrák szakember.

Hasonlóan vélekedik Ralf Schumacher is. “Érdekes lesz látni, hogyan kezelik ezt a szituációt” – mondta a német Sky Sports szakértőjeként dolgozó hatszoros futamgyőztes, aki azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Hamilton az év végével hátat fordít a Forma-1-nek – hiába van érvényes szerződése a Mercedesszel 2023-ra is.

“Ha egy pilóta le akarja zárni a karrierjét, általában egy záradék lehetővé teszi ezt neki. Ez volt a helyzet Nico Rosberg esetében is 2016-ban és velem is, amikor kiszálltam a DTM-ből 2013-ban. Lewis már nem lesz fiatalabb. Nem vagyok a helyében, de logikus lenne, ha a csúcson hagyná abba.”