Max Verstappen 2021-ben az élen fejezte be a világbajnokságot, 2022-ben pedig már a Forma-1-es fizetési lista első helyéről kezdheti a szezont holland lapértesülések szerint. A Verstappen-családdal hagyományosan jó kapcsolatot ápoló Erik van Haren írta meg, hogy a holland 50 millió eurós (19 milliárd forintos) fizetést kaphat majd az energiaitalosoktól.

Az új szerződés pontos részletei nem tiszták, de az biztos, hogy Verstappen hosszú időre, négy vagy öt évre elkötelezheti magát ezzel. A forrás szerint már csak a pilóta aláírása hiányzik a szerződés végéről. Egyfelől érthető lenne, ha belemenne az üzletbe – vélhetően ez is fog történni -, hiszen frissen lett világbajnok a csapattal, a Red Bull pedig erősnek tűnik a távozó Honda ellenére is.

Másfelől az a veszély is fenyegeti a hollandot, hogy beragadhat az energiaitalosokhoz: ha esetleg a Red Bull a vártnál rosszabbul kezdi a nagy horderejű szabályváltozások után új Forma-1-es korszakot, őt kötheti a szerződése, és nem igazolhat el egy jobb autót építő istállóhoz. Persze még korai ilyen fejtegetésekbe belemenni, főleg úgy, hogy csak egyetlen teszten vagyunk túl.

Frissítés: március 3-án hivatalosan is bejelentették, hogy Verstappen 2028 végéig szóló új szerződést kötött a Red Bull-lal.