Az idei autóbemutatókat tekintve majdnem csodát tettek, de végül a Mercedesnek sem sikerült teljesen titokban tartania, hogyan is fog kinézni a W13, azaz a 2022-es Forma-1-es autójuk. Péntek délelőtt teljesen véget ért a titkolózás, és megérkeztek a hivatalos felvételek.

F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 1

Lewis Hamilton és a Valtteri Bottast váltó George Russell versenygépével kapcsolatban előzetesen az volt az egyik kérdés, hogy marad-e fekete zsinórban harmadik szezonban is, vagy visszaváltanak a hagyományos ezüst külsőre, ahogy azt a Forma-E-ben is tették. A közösségi médiában a csapat festékes vödrökkel utalt arra, hogy színátmenetes is lehet az autó, de végül az ezüst lett a domináns. “Rendkívüli volt a fekete fényezés az elmúlt években, de a visszatérő ezüst is szerintem hihetetlenül jó lesz” – mondta Russell.

F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 2

Pozitívum, hogy a bemutatott jármű nem a Forma-1 demóautójának átfestett változata volt, felfedezhetőek önálló elemek a konstruktőri bajnok kocsiján. A tervek szerint még a mai napon megjáratják élesben a W13-at Silverstone-ban. Más kérdés, mennyire engedik majd ezt a körülmények: az Egyesült Királyságban tomboló Eunice nevű viharciklon a hírek szerint tegnap a Red Bull programját is félbeszakította a Brit Nagydíj helyszínén.

F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 3

Hamilton a rendkívül hosszúra nyúlt bemutatót kihasználva tisztába tett egy fontos dolgot. “Sosem mondtam, hogy megállok” – utalt a visszavonulásával kapcsolatos pletykákra. “Szeretem, amit csinálok, de nehéz időszakon mentem keresztül, és hátra kellett lépnem egyet. A családommal voltam és nagyszerű emlékeket szereztem” – tette hozzá.

F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 4

F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 5F1: Kiderült, átfestik-e Hamilton Mercedesét 6

A mezőny többsége már megmutatta, hogyan is fognak kinézni az idei szezonban. A következő leleplezés február 21-én lesz, kilencedikként az Alpine fogja bemutatni, mivel készültek a 2022-es Forma-1-es szezonra. Az összes új autóról egy helyen ide kattintva olvashatsz nálunk!